Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, 1950’li yıllarda inşa edilen Birecik Köprüsü’nün durumuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Ayan, halkın tüm taleplerine rağmen köprünün yıllardır yenilenmediğini belirterek, “Defalarca söz verildi, projeler açıklandı ancak somut bir adım atılmadı” dedi.
Son günlerde Birecik Barajı’nda kapakların açılmasıyla Fırat Nehri üzerindeki su seviyesinin yükseldiğini hatırlatan Ayan, vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntülerde suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığını ve yapılarda gözle görülür aşınmalar oluştuğunu ifade etti.
AYAN: BU KÖPRÜ GÜVENLİ Mİ?
“Şimdi Birecikliler haklı olarak soruyor: Bu köprü güvenli mi?” diyen Ayan, güvenlik konusunda kamuoyunun şeffaf şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ayan açıklamasında, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri başta olmak üzere ilgili tüm kurumları göreve çağırdı.
Birecik Köprüsü’nde acilen kapsamlı bir teknik inceleme yapılması gerektiğini belirten Ayan, sonuçların kamuoyuyla paylaşılmasını ve olası risklere karşı gerekli önlemlerin gecikmeden alınmasını istedi.

0 Yorum